Twitter’da başarı herkesin amacına göre, kişiden kişiye çok değişen bir kavram.
Bu yazı, Twitter’da Kişisel Hesap Stratejimi sizlerle paylaştığım 5 yazılık serinin son yazısı ve de özeti niteliğinde.
Önceki yazılarda Twitter’da birisini takip etme, sizi takip edenleri otomatik takip etme, ya da benzer birçok özellik için otomasyonu tercih ettiğimi belirtmiştim. Gelen sorularda, bunları yapabilecek bir araç ya da yazılım tavsiye etmem istenmiş özellikle.
2010 başına kadar yönettiğimiz bütün Twitter hesaplarını Tweet Adder adlı bir masaüstü yazılımı ile otomasyon yapıyorduk. Şu anda kendi yazılımımızı kullanıyoruz ve Tweet Adder ile aynı özelliklerin üstüne ekstra olarak birkaç özellik daha barındırıyor.
Daha önce uzun süre şahsen kullandığım ve memnun kaldığım için, Twitter’da özellikle birden çok hesap yönetenlere tavsiye edeceğim yazılım Tweet Adder doğal olarak. Ücretsiz versiyonu limitli de olsa, en azından kullanıp test etmeniz için yeterli.
Şimdi gelelim bu seride paylaştığım konu başlıklarına.
1) Twitter Kişisel Hesap Stratejisi
Serinin ilk yazısı Twitter Kişisel Hesap Stratejisi‘nde, Twitter’da kişisel hesabım için belirlediğim hedefleri paylaşarak başladım. İster Twitter’da, isterse diğer sosyal medya sitelerinde bir hedef belirleme zorunluluğu yok kimse için.
Sosyal medya sadece vakit geçirmek için, geyik muhabbeti için, ya da yeni arkadaşlar edinmek için kullanılabilir. Ancak kendi adıma, tek amacı vakit geçirmek olan bir işe çok da vaktim yok. Çünkü yoğun iş tempomda vakit buldukça bu vakti arkadaşlarıma ve hobilerime ayırıyorum.
Ben Twitter kişisel hesabım için kendi hedeflerimi belirledim ve bu hedefler doğrultusunda stratejimi şekillendirmeye başladım.
2) Twitter’da Kişisel & Kurumsal Hesapları Nasıl Ayrı Tutmalı?
Serinin ikinci yazısında Twitter’da kişisel hesap kullanırken, iş hayatı ve özel hayat konularının önemini paylaştım.
Kurumsal çalışan, ajanslarda çalışan ya da birçok farklı sektörde çalışanlar için kişisel Twitter hesaplarında nasıl bir yöntem izleyebileceklerine dair fikirlerimi paylaştım. Ayrıca bu konu ile ilgili iki önemli örnek de bu yazıda paylaştıklarım arasında.
3) Twitter’da Takipçi Kalitesi mi Takipçi Sayısı mı Daha Önemli?
Serinin üçüncü yazısında Twitter’da takipçi kalitesinin önemi konusunu paylaştım.
Twitter’da benim için takipçi kalitesi, beni kaç kişinin takip ettiğinden çok daha önemli. Kaliteli takipçi benimle iletişime giren, sorularıma cevap veren, yaptığı kaliteli paylaşımlarla bana değer katan ve benim paylaşımlarımı kendi kitlesine ulaştıran takipçiler benim için.
4) Twitter Takipçileriniz Sizin İçin Önemli Olduklarının Farkındalar mı?
Dördüncü yazıda Twitter’da takipçilerinize verdiğiniz değeri nasıl gösterebilirsiniz sorusunun cevabını ve takipçilerimle iletişim stratejimi paylaştım.
Özellikle Twitter’da listeler yaparak takipçileri kategorize etmenin işinizi ne kadar kolaylaştıracağını belirttim.
5) Twitter’da Başarının Sırrı
Twitter’da kişisel hesap stratejimi paylaştığım bu serinin son yazısı olan bu yazıyı bu yazı dizisinin özeti olarak yazıyorum.
Sonuç olarak, kendiniz gibi olursanız, iletişim ve etkileşimin önemini kavrayıp, uygulamaya geçerseniz, Twitter’da da diğer sosyal medya kanallarında oluduğu gibi başarısız olma şansınız yok.
Başarı, sonuç, kazanç, marka değeri, kişisel marka vs gibi her zaman ölçümlenebilir olmayan birçok terim var hayatta.
Twitter’da başarı da ister kurumsal, ister kişisel hesaplar için olsun, çoğu zaman direk ölçümlenebilir bir kavram olmayabilir.
Kendi adıma, Twitter’ı aktif kullanmaya başlayalı henüz 1 hafta civarı oldu, ve şimdiden birçok değerli insanı tanıdım, hergün değerli bilgiler edindim ve takipçilerimle aramda bir bağ kurmaya başladım.
Paylaşımlarımda, bu yazı dizisinde belirttiğim gibi, hem kişisel hem de ilgi alanlarımla ilgili birçok konu oldu.
Şu ana kadar, takipçilerimin benimle iletişimi, hatta şimdiden etkileşime geçiş, Twitter kişisel hesap stratejimde doğru yolda olduğumu gösteriyor.
Umarım Twitter’da kişisel hesap stratejimi paylaştığım bu yazı dizisi size de hem birçok konuda fikir verir, hem de kendi Twitter stratejinizi oluşturmak için bir sebep olur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder