Şunu yazarken aklima geldi. bu twitter'dan takipci satin alanlar cok enteresan ya, tespit edilmeleri o kadar kolay ki. ya zaten basta akil var mantik var, adam 100 bin takipci yapmis ama hicbir tweet'i retweet veya fav yapilmiyor.
https://twitter.com/takipcisatiss soyle bi sayfa var mesela. ne demisler: "1000 turk takipci – 25tl, 5000 takipci - 40tl, 10 000 takipci – 60tl, 20 000 takipci – 100tl, 50 000 takipci – 250tl".
bu hesabin takipci sayisi su anda 91.000 civarinda. yani asagi yukari bu sayida fake hesap uretmisler. peki takipcilere soyle bir goz atalim:https://twitter.com/#!/takipcisatiss/followers
listede biraz asagilara inip rasgele birini tikladiginiz zaman hep soyle tiplerle karsilasiyorsunuz: takip ettigi 605 kisi, takip eden yok, tweet yok. eger bu sekilde isliyorsa olay, oha ki ne oha, 600 kisiye satis yapmislar.
kimmis bu 600 kisi, bu fake hesabin takip ettigi kisilere bakinca gorebiliz. aradan rasgele birkac turk secip paylasiyorum ibret-i alem icin:
https://twitter.com/19umutbulut - 57bin (umut bulut - gercekse vah vah)
https://twitter.com/mburakyildiz - 29bin (official page yazmis bi de hahah)
https://twitter.com/06paris35 - 124bin (sdjalksfjalksfjkalf)
https://twitter.com/freakmebeybi - 28bin
https://twitter.com/hintceorg -28bin (cok da lazimdi ameka)
https://twitter.com/cyhnbkn - 80bin
https://twitter.com/director1973 - 77bin
https://twitter.com/alperdemircan - 47bin
https://twitter.com/sirates - 60bin
https://twitter.com/nttacal - 67bin
boyle gider, daha ugrasamadim bakmak icin ama gordugum kadariyla aralarinda "fenomen" gecinenler ve sanirim benim tanimadigim bi takim az ünlüler de var. yazik lan.
EkşiSözlükTen alıntıdır. dmxx
30 Ağustos 2012 Perşembe
Sözde Twitter Fenomenleri ve Sahtekarları
Twitter tekelcilikle suçlanıyor
Twitter’ın son dönemde yaptığı değişiklikler pek çok kişiyi rahatsız ediyor, buna üçüncü parti geliştiriciler de dâhil. Twitter’ın harici erişimine kısıtlamalar getiren kararlar, geliştiricilerin ABD Federal Ticaret Komisyonuna tekelcilik iddiaları ile başvurmasına sebep oldu.
Twitter’ın uygulamaya koyduğu kullanıcı sınırlamaları ve diğer bazı kurallar üçüncü parti geliştiricilerin belirli uygulamalar üretmelerini engelliyor. Özellikle kullanıcılara tweet gönderme ve okuma imkânı veren istemciler bu uygulamalar arasında.
Twitter’ın resmi uygulamaları, ilgi çekici özelliklere sahip Twitterrific, Tweetbot, Echofon ve Tweetings gibi üçüncü parti uygulamaların gerisinde kalmış olarak görülebilir. Bu uygulamaların kullanışlılığını azaltarak şirket, hem kullanıcılardan hem de rekabeti ortadan kaldırmak istediğini düşünen geliştiricilerin şikâyetlerine sebep oluyor.
Twitter’ın uygulamaya koyduğu kullanıcı sınırlamaları ve diğer bazı kurallar üçüncü parti geliştiricilerin belirli uygulamalar üretmelerini engelliyor. Özellikle kullanıcılara tweet gönderme ve okuma imkânı veren istemciler bu uygulamalar arasında.
Twitter’ın resmi uygulamaları, ilgi çekici özelliklere sahip Twitterrific, Tweetbot, Echofon ve Tweetings gibi üçüncü parti uygulamaların gerisinde kalmış olarak görülebilir. Bu uygulamaların kullanışlılığını azaltarak şirket, hem kullanıcılardan hem de rekabeti ortadan kaldırmak istediğini düşünen geliştiricilerin şikâyetlerine sebep oluyor.
28 Ağustos 2012 Salı
Sosyal Ağların Hangisi Daha Sosyal
Twitter ve Facebook gibi sosyal platformlar küçük büyük tüm markalara dünyanın dört bir yanındaki müşterileri, hayranları ve potansiyel kullanıcılarıyla etkileşime geçme imkanı sunarak hali hazırda ne kadar önemli pazarlama araçları olduklarını kanıtlamış durumdalar. Peki bu sosyal ağların etkileşimde kendileri ne kadar başarılı?
Sosyal medya yönetim şirketi Expion Facebook, Twitter, LinkedIn, Pinterest, Instagram, Stumbleupon, Tumblr ve Foursquare’in oluşturduğu en popüler sekiz platformun sosyal davranışlarını analiz etmek amacıyla Facebook’ta ocak ayının başından sonuna kadar kendi fanlarıyla nasıl etkileşime geçtiklerini araştırdı.
İşte sonuçlar :
- 10.000 fan başına her gönderinin kaç like ve kaç yorum aldığı baz alınarak ölçülen etkileşim skoruna göre en “sosyal” sosyal marka 16.26 puanla Facebook oldu. İkinci sırayı 8.17 puanla Pinterest alırken üçüncülük 7.54 puanla Instagram’a ait.Twitter ise bu sıralamada 1.86 puanla ancak sekizinci olabildi.
- Post sıklıklarına göre Facebook fanlarıyla en çok konuşan marka Stumbleupon olurken (902 gönderi), sıralama Linkedin, Instagram, Foursquare, Tumblr, Pinterest, Twitter ve Facebook olarak devam ediyor. Sadece altı gönderiyle bu listenin en sonunda yer alan Facebook , en çok konuşulanlar sıralandığında ise bir numaraya çıkıyor.
- Fanların , sosyal markaların iletişimine cevap vermesi incelendiğinde ise, gönderi başına ortalama like ve yorum sayısında Facebook 115.438 gibi bir rakamla rekor kırıyor. İkinci sırayı 1.827 ile Pinterest alırken ardından 1.665 ile Twitter geliyor.Sonuncu olan Linkedin’in gönderileri ise sadece ortalama 64 like ve beğeni alıyor.
- En aktif olanlar Linkedin’in fanlarıyken, bu konuda en zayıp olanlar ise Facebook ve Twitter’ın fanları.
Twitter’dan Üçüncü Parti Uygulamalara Bir Darbe Daha
Instagram’ın ardından Tumblr ile de yollarını ayıranTwitter, üçüncü parti uygulamalarla arasını giderek açıyor. Bilindiği gibi Twitter’ın üçüncü parti uygulamalara sağladığı özellik sayesinde kullanıcıların gönderdikleri tweetlerde bu servislere bağlantı veriliyor ve bir yönlendirme gerçekleştiriliyordu. Ancak bunu bir çeşit bedava reklam olarak gören Twitter, artık bu bilgileri paylaşılmama kararı aldı.
Hootsuite, Tweetbot ve Ecofon gibi üçüncü parti uygulamaları kapsayan Twitter’ın bu hamlesi henüz mobil uygulamasına yansımamış durumda. Ancak karar, internet sitesinde yürürlüğe girdi bile.
Yapılan yeniliklerle içeriği ön plana çıkarmayı amaçlayan Twitter’ın bir diğer hamlesi ise, paylaşılan linki direkt olarak tweetin içinde yer vermesi. Örneklemek gerekirse, Instagram’dan Twitter’a paylaşılan fotoğraf, linke tıklanmayı gerektirmeden, tweet içinde açılıyorsa, bundan sonra diğer uygulamalardan paylaşılan linkler de bu şekilde, atılan tweette kendine yer edecek.
Bu hamlelerin sonucunda Twitter kendini “daha homojen” olarak tanımlıyor. Oysa yeni API güncellemesiyle gelen yenilikler, üçüncü parti uygulamaların çokluğu ele alındığında, küçük geliştiricilerin canını oldukça sıkacak gibi görünüyor. Mevcutta kendine yer edinmiş üçüncü parti uygulamalar dışında, yeni atılım yapmak isteyen küçük geliştiricilerin iş oldukça zorlaşacak.
20.08.2012 - 26.08.2012 tarihleri arasında gazete satış raporu
|
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)