Sosyal medya dünyasının devlerinden Twitter'a güçlü ortak geliyor
550 milyar dolarlık piyasa değeri olan teknoloji markası Apple, sosyal medya dünyasının yıldızı Twitter’a ortak olmaya hazırlanıyor. Apple yönetiminin Twitter’a yatırım için karşı tarafla görüşmeleri başlattığını belirten New York Times gazetesi, anlaşma tarihi ve hisse konusunda net bir rakam vermiyor. Buna karşılık 8.4 milyar dolarlık piyasa değerine ulaşan Twitter ’ın Apple ortaklığı sonrası piyasa değerin 10 milyar doların üzerine taşıyacağı ifade ediliyor. 140 karakterlik yazılı mesajlarla bir anda internet dünyasında en çok kullanılan servisler arasında ilk sıralara yükselen Twitter ’ın kuruluşu 2006 yılına dayanıyor. Twitter ’ın kurucusu Jack Dorsey, yaptığı bir açıklamada; şirket ’ın kuruluşu ve yükselişinde Apple modelini örnek aldığını belirtmişti. |
29 Temmuz 2012 Pazar
Apple Twitter'a ortak oluyor
http://onedio.com/haber/apple-twitter-a-ortak-oluyor/17496
27 Temmuz 2012 Cuma
Otomatik Takip ve RT’lerden Nasıl Kurtulursunuz
http://sosyalmedya.co/otomatik-takip-retweet/
Şu sıralar ünlüler başta olmak üzere Twitter’da birçok kişinin başını ağrıtan bir konu var: Twitter’da istem dışı hesaba eklenen sahte takipçiler. Kimileri şaka amaçlı kimileriyse daha farklı sebepler ile 1000′den başlayan rakamlarda takipçiler hedeflenen kişiye gönderiliyor. Genel olarak sahte hesaplar bu işlemde kullanılırken son dönemde gerçek kullanıcıların da kendi iradeleri dışında tanımadıkları kişileri takip etmeye başladıklarına şahit oluyoruz. Otomatik takibe başlayan kullanıcılar, hesaplarından isyan dolu tweetler atıp, itibarınızı zedeliyebiliyor.
Bu durumun dünyadaki son örneği ABD’de başkanlık yarışında Barack Obama’nın karşısında olan Cumhuriyetçi aday Mitt Romney. Geçtiğimiz haftasonu boyunca Mitt Romney’in Twitter hesabındaki takipçi sayısı 135.000 artış gösterdi. Mitt Romney’in ekibi hızlı büyüme ile ilgili ek bilgi edinmek için Twitter yönetimine başvurduklarını ve cevap beklediklerini dile getirdi. Ülkemizde ise geçtiğimiz hafta Ferhat Göçer’in başına benzer bir olay geldi ve takipçi sayısı birkaç gün içinde 80 bin yükseldi. Ferhat Göçer’e gelen sayısız tepki üzerine Ferhat Göçer’in resmi Twitter adresinden ‘Bir komplo var sanırım. Araştırıyoruz. Bilgilendireceğiz.’ açıklaması yapılmıştı. Ancak o konuda halen net bir bilgi yok.
Peki suç kimde? Çözüm ne?
Şu anda 10 binin üzerinde aktif Twitter uygulaması var ve birçoğu hesaplarımız üzerinden tweet yazma, retweet, takip etme gibi işlemler yapmak için izin istiyor. Ancak bazı işlevlere izin verirsek uygulamayı kullanabildiğimiz ve fazla dikkat etmediğimiz için bunları kabul ediyoruz. Hepimiz ‘Twitter’daki popülerlik puanını öğren.’, ‘Ben öğrendim, sen de öğren.’, ‘Profiline Kimler Bakmış?’ tadında merak uyandıran linkleri görmüşsünüzdür. İşte bu tür güvenirliği kuşkulu uygulamaları açarken ‘Bu Uygulamanın Yapabilecekleri’ başlığı altında ‘Zaman akışındaki tweetleri okumak, takip ettiğin kişileri görmek, yeni kişileri takip etmek, profilini güncellemek, senin adına tweet göndermek, RT edebilmek’ gibi koşulları da kabul etmiş oluyoruz. Bu Uygulamanın Yapamayacakları’ başlığında ise ‘Özel mesajlarınıza ulaşmak ve Twitter şifreni görmek’ bulunuyor.
Anlayacağımız üzere bu uygulamanın sahipleri aynı zamanda ‘Bizden Takipçi Satın Alın, %100 gerçek kullanıcılar’ diyen kişilerden başkası değil. Yani bu uygulama sahipleri birkaç gün içinde 100 binlerce hesabı yönetebiliyor ve istedikleri hesabı takip ettirip, istedikleri tweeti RT ettirebiliyorlar. Bu nedenle uygulamaları kullanırken daha dikkatli olmamız gerekiyor. ‘Peki oldu da bu tuzağa düşdük, nasıl kurtulacağız?’ dediğinizi duyar gibiyim. Çözüm ise çok basit. ‘Ayarlar’ bölümünden ‘Uygulamalar’a gidin ve güvenmediğiniz uygulamalar için ‘Erişimi Kaldır’ butonuna basın. Şifrenizi mutlaka ayda 1 kez değiştirin. Güven vermeyen uygulamalara izin vermemeye özen gösterin.
26 Temmuz 2012 Perşembe
Gazete tirajlarında Son durum
Zaman Gazetesinin 2-3 aydır süren tiraj kaybı yine devam etti, tabloid gazeteler genelde tiraj kaybederken Sözcü gazetesi okur sayısını 3.400 kişi daha arttırdı Fotomaç ve Star gazetesindeki artışlarda gözden kaçmadı
18-25-07-2012 dönemi
18-25-07-2012 dönemi
|
Etiketler:
gazete satış rakamları,
gazete tirajları,
Gazete tirajlarında Son durum,
net gazete satışları
Twitter ve Futbol, Kulüpler ve Twitter'daki taraftar Grupları
Maç saatleri gelip çatınca özellikle Twitter’daki trend topics alanına bakınca karşımıza hep bir meşin yuvarlak muhabbeti çıkıyor. Bu da yetmezmiş gibi her an iki farklı taraftar grubunun karşılıklı atışmasına ya da bir takıma gönül verenlerin ömürlük aşklarına ithaf ettikleri hashtagler çıkıyor bazı günler karşımıza.
Kimilerine gore kitlelerin afyonu kimilerine göreyse bir yaşam biçimi olan futbol, hayatın her alanında olduğu gibi sosyal medyada da ciddi şekilde kendisine yer buluyor.
Kimilerine gore kitlelerin afyonu kimilerine göreyse bir yaşam biçimi olan futbol, hayatın her alanında olduğu gibi sosyal medyada da ciddi şekilde kendisine yer buluyor.
Tüm dünyadan futbol takımlarının Twitter’daki takipçileri incelendiğinde karşımıza çıkan veri de aslında durumun ne kadar ciddi olduğunu gösteriyor. Folos.im’in verilerine göre; 140 karakterlik dünyada yer alan 1197 futbol takımından en az birini takip eden 28.7 milyon kullanıcı bulunuyor.
Barça ve Madrid krallıkları
Futbolseverlerin en yoğun olarak takip ettikleri üç takımsa sırasıyla;
- Barcelona (5,6 milyon takipçi)
- Real Madrid (4,9 milyon takipçi)
- Arsenal (1,6 milyon takipçi)
Ülkemize baktığımızdaysa en çok takip edilen takım yaklaşık 1,5 milyon takipçiyle Galatasaray olarak görülüyor. Sarı kırmızılılar bu rakamla ululararası alanda da dördüncü sırada yer alıyor. Galatasaray’ı 1,1 milyon takipçiyle Fenerbahçe ve yeni açılan resmi hesabı ile 204.000 takipçiyle Beşiktaş izliyor.
Saniye’de 13.684 Tweet’lik maç
Gönül verdikleri takımları takip eden kişiler öyle pek formaliteden “takımımın hesabı varmış, takip edeyim bari” diyerek de takip etmiyorlar. Bunun en güzel kanıtıysa 2011-2012 sezonunda oynanan Barcelona – Chelsea, Şampiyonlar Ligi yarı final maçı olsa gerek. Folos.im verileri, söz konusu maçın oynandığı 90 dakika boyunca saniyede 13.684 tweet atıldığını söylüyor. Bu sadece bir spor olayı için değil , tüm organizasyonlar için bir rekor olarak kayıtlarda yer alıyor. Bu maçı saniyede 12.233 tweetle 5 Şubat 2012 oynanmış olan Super Bowl finali takip ediyor.
Futbolcularda taht Kaka’nın
Twitter’daki kullanıcılar sadece gönül verdikleri takımların peşinden koşturmuyorlar. Bu futbolseverler, hayranı oldukları futbolcuları da Twitter’da takip ederek onların çeşitli olaylarla ilgili yorumlarını ve günlük hayatlarını markaja alıp onlarla etkileşime geçebiliyorlar.
Bu konudaysa liderlik ne Messi’de ne Ronaldo’da. Twitter aleminin en fazla takipçisi olan ismi Real Madrid’li Kaka. 11,3 milyon takipçiyle zirvede yer alan Brezilya’lı yıldızı 10,7 milyon takipçiyle Cristiano Ronaldo izliyor. Üçüncülük ise Avrupa dışında bir kulüpte top koşturan Neymar’a ait. Santos’un genç yeteneği 4,6 milyon takipçiye ulaşmış durumda.
Bu arada bu yıldızların her birinin Türkiye’nin üç büyük kulübünün toplamından da fazla takip edildiğine de ayrıca dikkat çekmek lazım.
Son olarak bir de dip not; Kaka, 10 milyon takipçi barajını geçen ilk sporcu olma ünvanın da sahibi.
25 Temmuz 2012 Çarşamba
Eski Tweetlere Ulaşmak
Eski tweetler birçok Twitter kullanıcısı için önemli bir arzu nesnesi haline gelmiş durumda. Halihazırda Twitter kullanıcıları sadece belli bir zamana kadar yazdıkları tweetleri görebilme şansına sahipler. The New York Times’a konuşan Twitter CEO’su Dick Costolo, kullanıcılara eski tweetlere erişmelerini sağlayacak bir teknoloji üstünde çalıştıklarını dile getirdi. Costolo, teknolojinin kullanılmaya başlayacağı tarihe ilişkin ise bir detay vermedi.
Bu tweetlerine ulaşmak isteyen birçok kişi iyi haber anlamına geliyor. Ancak, bu teknoloji ile beraber diğer kullanıcıların tweetlerine erişmek mümkün olmayacak. Costolo, diğer kullanıcıların tweetlerine erişimin bambaşka bir geliştirme konusu olduğunu ifade etti. Halihazırda daha çok ana yönelik bir servis olan Twitter, bu özelliğin devreye girmesi ile daha geniş kapsamlı bir servis özelliği kazanacak. 140 milyon kullanıcının eski tweetlerine ulaşmasının servisin yapısını birçok anlamda değiştireceği kesin.
İlgili >> The New York Timeseski twitlerinize Ulaşın
24 Temmuz 2012 Salı
Takipçilerinizi Ücretsiz Arttırın
http://www.takipcihavuzu.com/
Sistem Nasıl Çalışıyor ?
Sisteme Twitter hesabınızla başarıyla yaptıktan sonra "takipçi kazanmaya başla"
butonuna tıklamanız yeterli.
Uygulamayı Kaldırırsam Ne Olur ?
Uygulamayı kaldırırsanız takipçi kazanmanız mümkün olmayacaktır.
Ne Kadar Takipçi Kazanırım ?
Size her gün ücretsiz 50 kredi verilir. Bu kredileri kullanarak günde 50 takipçiye
sahip olursunuz, ve krediniz biter. Günün sonunda tüm krediler
yenilenir ve takipçi kazanmaya devam edersiniz. Krediler öbür güne devretmez.
Not: Sadece takipçi çekmek için uygulamaya izin verip daha sonra uygulamayı
kaldırırsanız sisteme birdaha giriş yapamazsınız.
Bazen liste gelmiyor neden ?
1 Saat içinde maximum 300 kişi listelenebilir. (6 kez liste yenileme)
Sistem Nasıl Çalışıyor ?
Sisteme Twitter hesabınızla başarıyla yaptıktan sonra "takipçi kazanmaya başla"
butonuna tıklamanız yeterli.
Uygulamayı Kaldırırsam Ne Olur ?
Uygulamayı kaldırırsanız takipçi kazanmanız mümkün olmayacaktır.
Ne Kadar Takipçi Kazanırım ?
Size her gün ücretsiz 50 kredi verilir. Bu kredileri kullanarak günde 50 takipçiye
sahip olursunuz, ve krediniz biter. Günün sonunda tüm krediler
yenilenir ve takipçi kazanmaya devam edersiniz. Krediler öbür güne devretmez.
Not: Sadece takipçi çekmek için uygulamaya izin verip daha sonra uygulamayı
kaldırırsanız sisteme birdaha giriş yapamazsınız.
Bazen liste gelmiyor neden ?
1 Saat içinde maximum 300 kişi listelenebilir. (6 kez liste yenileme)
21 Temmuz 2012 Cumartesi
2 saat içinde 200 yeni takipçi kazanabilirsiniz test edildi
Aşagıdaki 5 twitter takip hesabına giriniz ve 5 inden toplam 1000 twitter kullanıcısını yaklaşık 20 dakika içinde takip etmeye başlayınız (takip ettiğiniz kullanıcıların kullanıcı resmi kullanmasına özellikle dikkat edin) 2 saat sonra kadar dönüp baktığınızda en az 200 ünün sizi takip ettiğini göreceksiniz bundan sonra yapmanız gereken ise bir süre daha bekleyip son eklediğiniz 1000 yabancı takipçiyi silmek.
Not 2 nci ve 5 nci sıradaki hesaplar çok daha verimli, Test edildi onaylandı.
1 http://twitter.com/TeamFollowWacky
2 http://twitter.com/WowTeenagers
3 http://twitter.com/TeamFollowWack
4 http://twitter.com/TeenComedians
5 http://twitter.com/HassanYOH
Not 2 nci ve 5 nci sıradaki hesaplar çok daha verimli, Test edildi onaylandı.
1 http://twitter.com/TeamFollowWacky
2 http://twitter.com/WowTeenagers
3 http://twitter.com/TeamFollowWack
4 http://twitter.com/TeenComedians
5 http://twitter.com/HassanYOH
20 Temmuz 2012 Cuma
Facebook ve Twitter davranış bozukluğu yapıyor mu
TÜLAY ŞUBATLI/ GAZETE HABERTÜRK
İNGİLTERE Salford Üniversitesi’nde sosyal medya ile ilgili yapılan araştırma tartışmaya neden oldu. Çünkü araştırmaya göre, Facebook ve Twitter’ın anksiyeteye yani kaygıya ve uyku bozukluğuna neden olduğu, davranışları olumsuz yönde etkilediği tespit edilmiş. Peki gerçekten sıklıkla kullandığımızFacebook ve Twitter, kaygıya, ruhsal sıkıntıya neden olur mu? Bu soruyu uzmanlara ve sosyal medyayı yoğun olarak kullanan isimlere sorduk. Uzmanlar, sosyal medya araçlarının ‘bağımlılık’ derecesinde kullanımının anksiyeteye yani kaygı bozukluğuna neden olabileceğine dikkat çekiyor. Facebook veTwitter takipçileri içinse durum farklı. Kimi hiçbir rahatsızlık duymadığını, kimileri ise özellikleTwitter’daki atışmaların bu araştırmayı doğrular nitelikte olduğunu söylüyor.
‘Çok takipçisi olanlarda anksiyete var’
Gazeteci-Yazar Rahşan GÜLŞAN:
TWİTTER başta çok eğlenceliydi, ama sonra büyük kalabalıkların keşfetmeye başlamasıyla bu siteye hâkim dil bir anda değişti. Ağırlıklı olarak linç kültürü hâkim oldu. Üstelik linç edilmek için illa ünlü olmanız da gerekmiyor. Kendi isimleriyle kayıtlı olmayan insanlar yaşama dair eksikliklerini Twitter’da doldurmaya çalışıyor. Ama asıl sıkıntıyı gözlemleyebildiğim kadarıyla fenomen adı verilen ve Twitter’da popülerlik yakalamış kullanıcılar yaşıyor bence. Hem günlük yaşamda maddi ve manevi karşılığı olmayan bir şöhretle ne yapacaklarını bilemez haldeler hem de Twitter’ı şöhret olma yolu olarak gördükleri için sorunuzda saydığınız tüm yan etkileri fazlasıyla yaşıyorlar. Az takipçili kullanıcılar için bu tarz sosyal ağlar nasıl bir rahatlama aracıysa, çok takipçili isimler için günlük hayata yansıyabilen anksiyete kaynağı olabiliyorlar. Ben de zaman zaman hem Twitter’a hâkim olan cinsiyetçi, ayrımcı, ötekileştirici dilin büyük kalabalıklar tarafından benimsenmiş olmasına şaşırıyorum ve bundan çok bunalıyorum. Twitter’dan kendimi kaptırdığım, ülkeyi kurtaracağız ortak ütopyasından uyanıp günlük hayatla yüzleştiğimde ben de aynı sıkıntıları yaşıyorum.
‘Ben gece mışıl mışıl uyuyorum’
Gazeteci-Yazar Ahmet HAKAN:
BU konuyla ilgili bir araştırma yapmadım, bir gözlemim yok. Kendi adıma şunu söyleyebilirim sosyal medyayı kullandığım için bir sağlık sorunu yaşamadım, yaşamıyorum. Sanılanın aksine Twitter’ı çok da yoğun bir şekilde kullanmıyorum. Sadece belli zaman dilimlerinde yoğun olarak kullanıyorum. Belki bu durum bütün gününü Twitter’da geçiriyor gibi bir izlenim uyandırmış olabilir. Twitter’ı kullandığım için bir kaygı bozukluğu yaşamıyorum. Yatar yatmaz mışıl mışıl uyuyorum. Bizde bu tür rahatsızlıklara yol açacak yoğun bir kullanım var mı yok mu emin değilim. Hiçbir gözlem yapmadım. Ayrıca bu tür araştırmaların da sağlıklı olduğu kanaatinde değilim. Herkesin mizacı, kişiliği farklı. Çok az kullanan da rahatsızlıklara maruz kalanlar olabileceği gibi çok kullananlarda da hiçbir rahatsızlık olmayabilir. Bence kişiden kişiye göre değişir.
‘Facebook’tan çıkınca sanki dünya ile göbek bağları kopuyor’
Karikatürist Mehmet ÇAĞÇAĞ:
BEN Twitter kullanmıyorum. Facebook’a yetişemiyorum. Çevremdeki küçük çocuklarda gözlemlediğim bir şey var; Facebook ile dünyaya bağlanma ve sosyalleşme sonrası, Facebook’tan koptuğu anda dünya ile göbek bağı kopmuş gibi endişe, sıkıntı gözlemledim. Bu nedenle oğlum ile Facebook arasına mesafe koydum. Daha 10 yaşında ve neler olup bittiğini merak ediyor, bunu bir ilişki zannediyor. Sadece çocuklarda değil yetişkinlerde de benzer durumları gözlemledim.
‘Başına büyük felaket açanları görenler endişelenebilir’
AK Parti Milletvekili Nursuna MEMECAN:
BEN iyi bir sosyal medya kullanıcısı değilim. Sosyal medyada çok fazla olmayı tercih etmiyorum. Ama kullananlarda da öyle bir endişeye rastlamadım. Gerçi bir sürü insanın başına sorumsuzca kullanımlarından dolayı gelenleri gördükçe, başkalarının endişeye kapılabileceklerini düşünüyorum. Bazı insanlar aklına geleni yazıp başlarına büyük felaketler açtıklarından dolayı başka insanlar böyle bir endişeye kapılabilir. Belki de bundan ötürü ben tercih etmiyorum Twitter’da yazmayı. Başkaları paylaşmayı daha çok seviyorlar. Ben çocukluğumdan beri paylaşmayı sevmiyorum. Bundan ötürü de olabilir.
‘Twitter kullanıcıları arasında panik atak geçirenler var’
Radyocu-DJ Cem CEMİNAY:
BENDE herhangi bir rahatsızlık yok. Ama Twitter kullanıcıları arasında panik atak geçirenler var ve her şeyi yanlış yere çekiyorlar, yanlış anlıyorlar. Bir olumsuz tarafları ortaya çıkıyor. Kibarca uyarıldıklarında farkına varıyorlar ama her zaman kibar davranmıyorlar ve atışmaya başlıyorlar. Sadece sıradan insanlarda değil ünlülerde de oluyor. Gelen yanıtlardaki negatif havayı olumsuz yöne çektiğinde daha da olumsuz hale geliyor. Biraz anlayışlı olmak gerekiyor. Bence doğru bir araştırma, anksiyete belirtileri kendini çok belirgin olarak gösteriyor. Takipçileri olanların çoğu devamlı olay yaratan tipler. Millet bundan hoşlanıyor. Ben şununla şurada kapıştım, döveceğim dediğinde olay oluyor.
İNGİLTERE Salford Üniversitesi’nde sosyal medya ile ilgili yapılan araştırma tartışmaya neden oldu. Çünkü araştırmaya göre, Facebook ve Twitter’ın anksiyeteye yani kaygıya ve uyku bozukluğuna neden olduğu, davranışları olumsuz yönde etkilediği tespit edilmiş. Peki gerçekten sıklıkla kullandığımızFacebook ve Twitter, kaygıya, ruhsal sıkıntıya neden olur mu? Bu soruyu uzmanlara ve sosyal medyayı yoğun olarak kullanan isimlere sorduk. Uzmanlar, sosyal medya araçlarının ‘bağımlılık’ derecesinde kullanımının anksiyeteye yani kaygı bozukluğuna neden olabileceğine dikkat çekiyor. Facebook veTwitter takipçileri içinse durum farklı. Kimi hiçbir rahatsızlık duymadığını, kimileri ise özellikleTwitter’daki atışmaların bu araştırmayı doğrular nitelikte olduğunu söylüyor.
‘Çok takipçisi olanlarda anksiyete var’
Gazeteci-Yazar Rahşan GÜLŞAN:
TWİTTER başta çok eğlenceliydi, ama sonra büyük kalabalıkların keşfetmeye başlamasıyla bu siteye hâkim dil bir anda değişti. Ağırlıklı olarak linç kültürü hâkim oldu. Üstelik linç edilmek için illa ünlü olmanız da gerekmiyor. Kendi isimleriyle kayıtlı olmayan insanlar yaşama dair eksikliklerini Twitter’da doldurmaya çalışıyor. Ama asıl sıkıntıyı gözlemleyebildiğim kadarıyla fenomen adı verilen ve Twitter’da popülerlik yakalamış kullanıcılar yaşıyor bence. Hem günlük yaşamda maddi ve manevi karşılığı olmayan bir şöhretle ne yapacaklarını bilemez haldeler hem de Twitter’ı şöhret olma yolu olarak gördükleri için sorunuzda saydığınız tüm yan etkileri fazlasıyla yaşıyorlar. Az takipçili kullanıcılar için bu tarz sosyal ağlar nasıl bir rahatlama aracıysa, çok takipçili isimler için günlük hayata yansıyabilen anksiyete kaynağı olabiliyorlar. Ben de zaman zaman hem Twitter’a hâkim olan cinsiyetçi, ayrımcı, ötekileştirici dilin büyük kalabalıklar tarafından benimsenmiş olmasına şaşırıyorum ve bundan çok bunalıyorum. Twitter’dan kendimi kaptırdığım, ülkeyi kurtaracağız ortak ütopyasından uyanıp günlük hayatla yüzleştiğimde ben de aynı sıkıntıları yaşıyorum.
‘Ben gece mışıl mışıl uyuyorum’
Gazeteci-Yazar Ahmet HAKAN:
BU konuyla ilgili bir araştırma yapmadım, bir gözlemim yok. Kendi adıma şunu söyleyebilirim sosyal medyayı kullandığım için bir sağlık sorunu yaşamadım, yaşamıyorum. Sanılanın aksine Twitter’ı çok da yoğun bir şekilde kullanmıyorum. Sadece belli zaman dilimlerinde yoğun olarak kullanıyorum. Belki bu durum bütün gününü Twitter’da geçiriyor gibi bir izlenim uyandırmış olabilir. Twitter’ı kullandığım için bir kaygı bozukluğu yaşamıyorum. Yatar yatmaz mışıl mışıl uyuyorum. Bizde bu tür rahatsızlıklara yol açacak yoğun bir kullanım var mı yok mu emin değilim. Hiçbir gözlem yapmadım. Ayrıca bu tür araştırmaların da sağlıklı olduğu kanaatinde değilim. Herkesin mizacı, kişiliği farklı. Çok az kullanan da rahatsızlıklara maruz kalanlar olabileceği gibi çok kullananlarda da hiçbir rahatsızlık olmayabilir. Bence kişiden kişiye göre değişir.
‘Facebook’tan çıkınca sanki dünya ile göbek bağları kopuyor’
Karikatürist Mehmet ÇAĞÇAĞ:
BEN Twitter kullanmıyorum. Facebook’a yetişemiyorum. Çevremdeki küçük çocuklarda gözlemlediğim bir şey var; Facebook ile dünyaya bağlanma ve sosyalleşme sonrası, Facebook’tan koptuğu anda dünya ile göbek bağı kopmuş gibi endişe, sıkıntı gözlemledim. Bu nedenle oğlum ile Facebook arasına mesafe koydum. Daha 10 yaşında ve neler olup bittiğini merak ediyor, bunu bir ilişki zannediyor. Sadece çocuklarda değil yetişkinlerde de benzer durumları gözlemledim.
‘Başına büyük felaket açanları görenler endişelenebilir’
AK Parti Milletvekili Nursuna MEMECAN:
BEN iyi bir sosyal medya kullanıcısı değilim. Sosyal medyada çok fazla olmayı tercih etmiyorum. Ama kullananlarda da öyle bir endişeye rastlamadım. Gerçi bir sürü insanın başına sorumsuzca kullanımlarından dolayı gelenleri gördükçe, başkalarının endişeye kapılabileceklerini düşünüyorum. Bazı insanlar aklına geleni yazıp başlarına büyük felaketler açtıklarından dolayı başka insanlar böyle bir endişeye kapılabilir. Belki de bundan ötürü ben tercih etmiyorum Twitter’da yazmayı. Başkaları paylaşmayı daha çok seviyorlar. Ben çocukluğumdan beri paylaşmayı sevmiyorum. Bundan ötürü de olabilir.
‘Twitter kullanıcıları arasında panik atak geçirenler var’
Radyocu-DJ Cem CEMİNAY:
BENDE herhangi bir rahatsızlık yok. Ama Twitter kullanıcıları arasında panik atak geçirenler var ve her şeyi yanlış yere çekiyorlar, yanlış anlıyorlar. Bir olumsuz tarafları ortaya çıkıyor. Kibarca uyarıldıklarında farkına varıyorlar ama her zaman kibar davranmıyorlar ve atışmaya başlıyorlar. Sadece sıradan insanlarda değil ünlülerde de oluyor. Gelen yanıtlardaki negatif havayı olumsuz yöne çektiğinde daha da olumsuz hale geliyor. Biraz anlayışlı olmak gerekiyor. Bence doğru bir araştırma, anksiyete belirtileri kendini çok belirgin olarak gösteriyor. Takipçileri olanların çoğu devamlı olay yaratan tipler. Millet bundan hoşlanıyor. Ben şununla şurada kapıştım, döveceğim dediğinde olay oluyor.
‘Uyku bozukluğum Twitter’dan değil’
Oyuncu Behzat UYGUR:
BENDE uyku bozukluğu var ama bu Twitter’dan değil, tiyatro yaptığım için. Sosyal medyanın kaygı bozukluğuna neden olup olmadığı ne kadar kullanıldığına bağlı bence. Hakikaten adı üstünde sosyal olarak kullanıyorsanız, yerinde ve zamanında kullanıyorsanız eğlenceli bulabilirsiniz.
‘Gerçek dünyadan kopuyor muyum diye soruyorum’
Gazeteci-Yazar Mümtaz’er TÜRKÖNE:
SOSYAL medyayı ben de yoğun bir şekilde kullanıyorum. Bazen kendi kendime soruyorumgerçek hayatla bağımı koparıyorummu diye. Sosyalmedyada yer alan kişiler toplumu temsil etmiyorlar. Yapay bir dünya oluşturuluyor. Gerçek dünya ile sanalmedya arasında ciddi bozukluk var. İnsanı şu anlamda etkiliyor, gerçek hayatta insanların tepkileri ile acaba sosyalmedyada gördüğümtepkileri aynımı değilmi? Şunu düşünmekten kendimi alamıyorum. Doğrumu yapıyorumacaba bu sosyalmedyadan gelen etkilere açık olmakla?
‘Tavuk mu yumurtadan çıkar yoksa yumurta mı tavuktan’
Adli Tıp Uzmanı Sevil ATASOY:
“SOSYALmedya anksiyeteye neden olurmu’ sorusu “Tavukmu yumurtadan çıkar yoksa yumurtamı tavuktan çıkar?” gibi bir soru. Sosyal medya kullanıcılarında anksiyete oluşabileceğini değil de zaten uyku bozukluğu ve kaygılı olanın kendisini sosyalmedyaya adadığını düşünüyorum. Var olan bir altyapı var gibi geliyor. Ve sosyalmedya onu doyuran, ona destek olan birmecra. Ben çok yoğun kullanmıyorum. Bir iletişimaracı olarak kullanıyorum. Dolayısıyla akılcı bir biçimde kullanıldığı takdirde geniş kitlelere ulaştırabildiğiniz bir ortam. O açıdan değerli görüyorum.
UZMAN GÖRÜŞLERİ
Psikiyatr Ayhan Akcan: Sosyal paylaşım sitelerini kullananların dörtte biri problemli. Macera, heyecan, aşk, para, şöhret arıyor. Bu kesim, bu arayış içinde her zaman hayal kırıklığına, problemlere açık. Psikolojik olarak bunlar ruhsal çatışmalar yaratır. Tipik belirtisi anksiyetedir. Anksiyete sıkıntı, huzursuzluk, dikkat dağınıklığı, çabuk parlama, öfkelenme ve uykusuzluk yaratır. Facebook ve Twitter’in bir özelliği var; hem insanı kontrol ediyor hem de kontrolden çıkarıyor.
Üsküdar Üniv. Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Semra Baripoğlu: Normal dozda kullanmayanlarda sosyal alanda iletişimle ilgili problemler, depresif bir yapı olabilir. Gençler henüz iletişim becerileri gelişmiş olmadan bu sosyal medyayı kullandıklarında sağlıksız bir kullanım söz konusu. Arkadaşına da oradan yanıt veriyor, bir topluluğa da oradan mesaj veriyor.
Çocuk Ergen Psikiyatrı Yrd. Doç. Nükhet İşiten: Bu tür sanal ortamlar, büyüklerde de aynı şekilde güvensizlik yaratacağı gibi çocuklar için de benzer şekilde etki gösterir. Kontrol edemediğimiz bir durum karşısında hissettiğimiz şey anksiyetedir. Karşısındaki kişilere olduğundan daha abartılı bir şekilde yorumlar yapabilir veya yüz yüze söyleyemeyeceği şeyleri söyleyip yıpratabilir. Kişide o zaman yetersizlik duygusu oluşur.
Oyuncu Behzat UYGUR:
BENDE uyku bozukluğu var ama bu Twitter’dan değil, tiyatro yaptığım için. Sosyal medyanın kaygı bozukluğuna neden olup olmadığı ne kadar kullanıldığına bağlı bence. Hakikaten adı üstünde sosyal olarak kullanıyorsanız, yerinde ve zamanında kullanıyorsanız eğlenceli bulabilirsiniz.
‘Gerçek dünyadan kopuyor muyum diye soruyorum’
Gazeteci-Yazar Mümtaz’er TÜRKÖNE:
SOSYAL medyayı ben de yoğun bir şekilde kullanıyorum. Bazen kendi kendime soruyorumgerçek hayatla bağımı koparıyorummu diye. Sosyalmedyada yer alan kişiler toplumu temsil etmiyorlar. Yapay bir dünya oluşturuluyor. Gerçek dünya ile sanalmedya arasında ciddi bozukluk var. İnsanı şu anlamda etkiliyor, gerçek hayatta insanların tepkileri ile acaba sosyalmedyada gördüğümtepkileri aynımı değilmi? Şunu düşünmekten kendimi alamıyorum. Doğrumu yapıyorumacaba bu sosyalmedyadan gelen etkilere açık olmakla?
‘Tavuk mu yumurtadan çıkar yoksa yumurta mı tavuktan’
Adli Tıp Uzmanı Sevil ATASOY:
“SOSYALmedya anksiyeteye neden olurmu’ sorusu “Tavukmu yumurtadan çıkar yoksa yumurtamı tavuktan çıkar?” gibi bir soru. Sosyal medya kullanıcılarında anksiyete oluşabileceğini değil de zaten uyku bozukluğu ve kaygılı olanın kendisini sosyalmedyaya adadığını düşünüyorum. Var olan bir altyapı var gibi geliyor. Ve sosyalmedya onu doyuran, ona destek olan birmecra. Ben çok yoğun kullanmıyorum. Bir iletişimaracı olarak kullanıyorum. Dolayısıyla akılcı bir biçimde kullanıldığı takdirde geniş kitlelere ulaştırabildiğiniz bir ortam. O açıdan değerli görüyorum.
UZMAN GÖRÜŞLERİ
Psikiyatr Ayhan Akcan: Sosyal paylaşım sitelerini kullananların dörtte biri problemli. Macera, heyecan, aşk, para, şöhret arıyor. Bu kesim, bu arayış içinde her zaman hayal kırıklığına, problemlere açık. Psikolojik olarak bunlar ruhsal çatışmalar yaratır. Tipik belirtisi anksiyetedir. Anksiyete sıkıntı, huzursuzluk, dikkat dağınıklığı, çabuk parlama, öfkelenme ve uykusuzluk yaratır. Facebook ve Twitter’in bir özelliği var; hem insanı kontrol ediyor hem de kontrolden çıkarıyor.
Üsküdar Üniv. Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Semra Baripoğlu: Normal dozda kullanmayanlarda sosyal alanda iletişimle ilgili problemler, depresif bir yapı olabilir. Gençler henüz iletişim becerileri gelişmiş olmadan bu sosyal medyayı kullandıklarında sağlıksız bir kullanım söz konusu. Arkadaşına da oradan yanıt veriyor, bir topluluğa da oradan mesaj veriyor.
Çocuk Ergen Psikiyatrı Yrd. Doç. Nükhet İşiten: Bu tür sanal ortamlar, büyüklerde de aynı şekilde güvensizlik yaratacağı gibi çocuklar için de benzer şekilde etki gösterir. Kontrol edemediğimiz bir durum karşısında hissettiğimiz şey anksiyetedir. Karşısındaki kişilere olduğundan daha abartılı bir şekilde yorumlar yapabilir veya yüz yüze söyleyemeyeceği şeyleri söyleyip yıpratabilir. Kişide o zaman yetersizlik duygusu oluşur.
Twitter'a bir yenilik daha geliyor
Twitter geçtiğimiz günlerde bir çok sorunla karşı karşıya kaldı. Belli aralıklardaAmerika ve bir çok ülkede bir kaç saat hizmet verememesi sosyal paylaşım sitesi için yankı oluşturdu. Twitter yeni gelişmelerle karşımıza çıkıyor.
Artık Twitter'ın arama sistemi daha büyük öneme sahip ve Twitter ailesi gün geçtikçe genişliyor. Ancak bildiğiniz gibi Twitter'ın arama servisi oldukça yetersiz. Twitter arama ve keşfetme özellikleri üzerinde çalışarak iyileştirmeler yapmış. Kelimeleri arama bölmesine yazmaya başladığınızda tamamlıyor ve yanlış yazılan aramalarda size önerileri sunuyor.Google'ın en iyi sistemlerinden biri olan bu yöntem Twitter'a da büyük kolaylık sağlayacak.
Önceki haliyle arama yapmak yani etkinlik ya da kişi aramak bildiğiniz gibi oldukça zordu.Twitter'a gelen bu yeniliklerin giderek artırılacağı belirtiliyor. Bunlara ek olarak arama yaptığınız kişilerin aradığınız kelimeyi içeren twitleri de karşınıza çıkıyor. Twitter sosyal medyadaki artan değerini kaybetmemek için yeni gelişmelerle karşımıza çıkacak diyebiliriz.
19 Temmuz 2012 Perşembe
İstanbul için Ramazan imsakiyesi
Tarih-------Sahur----Sabah----Öğle---İkindi-----İftar----Yatsı
20.07.2012 03:49 05:42 13:18 17:13 20:41 22:24
21.07.2012 03:51 05:43 13:18 17:13 20:40 22:22
22.07.2012 03:52 05:44 13:18 17:13 20:39 22:21
23.07.2012 03:53 05:45 13:18 17:12 20:38 22:20
24.07.2012 03:55 05:46 13:18 17:12 20:37 22:18
25.07.2012 03:56 05:47 13:18 17:12 20:37 22:17
26.07.2012 03:58 05:47 13:18 17:12 20:36 22:16
27.07.2012 03:59 05:48 13:18 17:11 20:35 22:14
28.07.2012 04:01 05:49 13:18 17:11 20:34 22:13
29.07.2012 04:02 05:50 13:18 17:11 20:33 22:11
30.07.2012 04:04 05:51 13:18 17:11 20:32 22:10
31.07.2012 04:05 05:52 13:18 17:10 20:31 22:08
01.08.2012 04:07 05:53 13:17 17:10 20:30 22:07
02.08.2012 04:08 05:54 13:17 17:09 20:29 22:05
03.08.2012 04:10 05:55 13:17 17:09 20:27 22:03
04.08.2012 04:11 05:56 13:17 17:09 20:26 22:02
05.08.2012 04:13 05:57 13:17 17:08 20:25 22:00
06.08.2012 04:15 05:58 13:17 17:08 20:24 21:58
07.08.2012 04:16 05:59 13:17 17:07 20:23 21:57
08.08.2012 04:18 06:00 13:17 17:07 20:21 21:55
09.08.2012 04:19 06:01 13:17 17:06 20:20 21:53
10.08.2012 04:21 06:02 13:17 17:06 20:19 21:51
11.08.2012 04:22 06:03 13:16 17:05 20:18 21:50
12.08.2012 04:24 06:04 13:16 17:05 20:16 21:48
13.08.2012 04:25 06:05 13:16 17:04 20:15 21:46
14.08.2012 04:27 06:06 13:16 17:03 20:14 21:44
15.08.2012 04:28 06:07 13:16 17:03 20:12 21:42
16.08.2012 04:30 06:08 13:15 17:02 20:11 21:41
17.08.2012 04:31 06:09 13:15 17:01 20:09 21:39
18.08.2012 04:32 06:10 13:15 17:01 20:08 21:37
20.07.2012 03:49 05:42 13:18 17:13 20:41 22:24
21.07.2012 03:51 05:43 13:18 17:13 20:40 22:22
22.07.2012 03:52 05:44 13:18 17:13 20:39 22:21
23.07.2012 03:53 05:45 13:18 17:12 20:38 22:20
24.07.2012 03:55 05:46 13:18 17:12 20:37 22:18
25.07.2012 03:56 05:47 13:18 17:12 20:37 22:17
26.07.2012 03:58 05:47 13:18 17:12 20:36 22:16
27.07.2012 03:59 05:48 13:18 17:11 20:35 22:14
28.07.2012 04:01 05:49 13:18 17:11 20:34 22:13
29.07.2012 04:02 05:50 13:18 17:11 20:33 22:11
30.07.2012 04:04 05:51 13:18 17:11 20:32 22:10
31.07.2012 04:05 05:52 13:18 17:10 20:31 22:08
01.08.2012 04:07 05:53 13:17 17:10 20:30 22:07
02.08.2012 04:08 05:54 13:17 17:09 20:29 22:05
03.08.2012 04:10 05:55 13:17 17:09 20:27 22:03
04.08.2012 04:11 05:56 13:17 17:09 20:26 22:02
05.08.2012 04:13 05:57 13:17 17:08 20:25 22:00
06.08.2012 04:15 05:58 13:17 17:08 20:24 21:58
07.08.2012 04:16 05:59 13:17 17:07 20:23 21:57
08.08.2012 04:18 06:00 13:17 17:07 20:21 21:55
09.08.2012 04:19 06:01 13:17 17:06 20:20 21:53
10.08.2012 04:21 06:02 13:17 17:06 20:19 21:51
11.08.2012 04:22 06:03 13:16 17:05 20:18 21:50
12.08.2012 04:24 06:04 13:16 17:05 20:16 21:48
13.08.2012 04:25 06:05 13:16 17:04 20:15 21:46
14.08.2012 04:27 06:06 13:16 17:03 20:14 21:44
15.08.2012 04:28 06:07 13:16 17:03 20:12 21:42
16.08.2012 04:30 06:08 13:15 17:02 20:11 21:41
17.08.2012 04:31 06:09 13:15 17:01 20:09 21:39
18.08.2012 04:32 06:10 13:15 17:01 20:08 21:37
Etiketler:
iftar saatleri,
imsakiye,
İstanbul için iftar ve sahur vakitleri
18 Temmuz 2012 Çarşamba
Türkçe Twitter’da Çok Sık Erişim Sıkıntısı yaşanması
Bildiğiniz üzere twitter yakın zamanda kendisini türkçeleştirerek türk kullanıcılara yönelik büyük bir hamle yapmıştı. Aslında türkçe twitter o kadarda önemli olmayan bir gelişme gibi görünse de biraz daha tecrübesiz kullanıcılar için basitleşmesi yaygınlaşmasına katkıda bulundu.
Yalnız şu sıralarda twitter‘da olan bitenler biraz aksamış gözüküyor. Bu olay sadece türkçe dili için geçerli. Kısa süreliğine ingilizce dili seçilerek twitter ‘ın erişilememe sorunu çözülebilir. Daha önce twitter hakkında profil sayfası hazırlamak hakkında güzel bir yazı yazmıştım ona da bakarak sayfanızı geliştirebilirsiniz
10 Temmuz 2012 Salı
Twitter’da Daha Çok Kişi Tarafından Takip Edilme Yolları
İster kişisel ister iş için tweet atın, takipçileriniz size mesajları daha geniş bir kitleye iletme imkânı sunar. Bunun yanı sıra takipçilerinizin iletilerinizi retweet etmesiyle onların da takipçilerine ulaşarak kitlenizi daha da genişletirsiniz. Burada önemli olan nasıl daha çok kişi tarafından takip edileceğimizdir. İşte çoğunuzun bildiği ancak bilmeyenler için aydınlatıcı olacak, gerek kişisel gerekse de iş amaçlı kullanılan hesaplarda etkili olabilecek takipçi edinme yolları.
Gerçek bir resim kullanın. Twitter profil resminiz hesabınızın spam olmadığını, gerçek bir kişi tarafından yönetiliyor olduğunu kanıtlar ve böylece potansiyel takipçilerinizi sizin ne söylediğinizle daha çok ilgilenmesini sağlar. Bu durum şahıs şirketleri hatta blog yazarlarının blog isimleriyle yönettikleri hesaplarda da etkili olur. Kurumsal şirketler için ise web sitesinde yer alan logo, iyi bir profil resmi seçeneğidir.
Yerinizi bildirin. Twitter profilinizde yaşadığınız şehre yer verin. Böylelikle şehir bazlı takipçilere ulaşmanız daha kolay olacaktır.
Farklı olun. Sizi ya da markanızı en iyi neyin tanımladığının farkına varın ve gerek tweetlerinizde gerekse de profil biyografinizde bu farklılıklara vurgu yapın. Sizi rakiplerinizden ya da diğerler kullanıcılardan farklı kılan şeyleri doğru bir şekilde anlatmanız daha çok kişiyle etkileşim kurmanıza yardımcı olur.
İlgi çekici olun. Sadece ne yaptığınızla ilgili tweet atmak yerine, insanların ilgisini çekecek tweetler atın. Böylece sizi takip edenler hem yanıtlama hem retweet etme yoluyla marka elçileriniz haline gelir. Ayrıca ilgi çekici bir şekilde diyalog kurarsanız akıllarda daha kalıcı bir yer bırakırsınız.
Yorum katın. Bir konu hakkında link paylaştığınızda ya da bir başkasının iletisini retweet yaptığınızda kısa bir görüş eklemeye çalışın.
Doğru kişileri takip edin. Bu olgu daha çok Twitter’ın iş amaçlı hesaplar aracılığıyla kullanmasında önemlidir. Bloğunuz ya da markanızla alakalı kişileri takip edin ki yazdıklarınız dikkatlerini çeksin ve paylaşılsın. Temel amacın paylaştıklarımızı mümkün olan en geniş kitleye ulaştırmak olduğunu unutmayın.
Arkadaşlarınızın arkadaşlarını takip edin. Twitter’da iyi bağlantılar yakaladığınızda ilgi alanları ve paylaştığınız konuların önemli olduğunu göreceksiniz. Hiç ilginiz olmayan alanda kişileri takip etmeniz haber akışında dikkatinizi çekmeyen tweetler görmenize neden olur. Aynı durum takipçileriniz için de geçerli, ilgi alanlarınızı paylaştığınız arkadaşlarınızın arkadaşlarını takip etmek onlar ve takipçileri tarafından takip edilmenizi sağlar.
Konulara hâkim olun. Twitter üzerinden bloğunuzun içerdiği konular ya da markanızın faaliyet gösterdiği alanlar hakkında konuşuluyor olması muhtemel. Konuşmaya söylediklerinizi destekleyecek haberler, istatistikler, makaleler ile katılın. Böylece profesyonel yönünüz ortaya çıkar.
Cevap verin. Başkalarının size yönelttiği eleştirilere, görüşlere ya da sorulara mutlaka cevap verin. Bu tür eylemlerde bulunan takipçilerinizin profilini inceleyerek onlara da sorular sorun.
Sadece cevap vermekle yetinmeyin. Twitter’ın bir anlık ileti ile konuşma platformu olmadığını iyi kavrayın. Sürekli birileri ile konuşma halinde tweet atarsanız bu durum diğer takipçileriniz tarafından olumsuz karşılanır. Uzun süren bir konu hakkında tartışmanız gerekiyorsa bunu direkt mesaj yoluyla yapın.
Çok tweet atmayın. Fazla tweet atmak daha çok takipçi kazandırmaktansa mevcut takipçileriniz arasında hoşnutsuzluk yaratabilir. Bugün atılan bir tweetin ömrünün 1.6 saat olduğunu düşünürsek günde 20-25 tweetten fazlası rahatsız edici sıkıcılıkta olabilir.
Hashtagleri kullanın. Hashtagler kullanıcılar tarafından tıklandığında o konuyla ilgili tüm tweet atanları listelemesinden dolayı, Twitter’daki görünürlülüğünüzü arttırır.
Anahtar kelimeler. Twitter biyografinizdeki açıklamalarda markanızla ya da bloğunuzla alakalı anahtar kelimeler kullanın. Twitter’da arama yapanların size ulaşması kolaylaşır.
Diğer sosyal medya profillerinden faydalanın. Twitter’daki iletilerinizi diğer sosyal mecralarda paylaşmak bu yazınızın Twitter yoluyla yazıldığını göstereceğinden, farklı platformlardaki insanların sizi Twitter’da takip etmesini kolaylaştırır.
Promosyon ürünler verin. Bu daha çok marka yöneticilerinin Twitter’da önem vermesi gereken bir olgudur. Markanızla alakalı birçok soru sorun ve küçük hediyeler verin. Böylece takipçilerinizle etkileşiminiz artacak ve yeni takipçiler kazanacaksınız.
Twitter Widget’ı kullanın. Web sitenize Twitter widget’ı ekleyerek hem ziyaretçilerinizi direkt olarak Twitter profiline yöneltirsiniz hem de son tweetlerinizi web sitenizde yayınlayarak takip edilmenizi kolaylaştırırsınız.
E-posta imzalarınıza Twitter linkinizi ekleyin. E-posta ile haberleştiğiniz kişilerin tümünün Twitter hesabı olup olmadığını, sizi takip edip etmediğini belirlemek zaman alır. Bunun için onların sizi kolay bulmasını sağlayacak olan Twitter linkinizi imzanıza ekleyin. Ayrıca attığınız e-postanın başkalarına iletilmesi durumunda orijinal metinde Twitter linkiniz görünecek ve tanımadığınız kişilerce de takip edilebileceksiniz.
Yoğun zamanlarda Tweet atın. Twitter’a akıllı telefonlardan daha çok girişin yapıldığı düşünülürse, insanların sizi her an takip etme şansı olduğunu unutmayın. Özellikle trafiğin yoğun olduğu saatlerde attığınız tweetler daha çok kişi tarafından okunacaktır.
‘Trending Topic’ler. Günlük ‘trending topic’lerden ilginizi çekenler hakkında görüşlerinizi belirterek Twitter gündemini takip ettiğinizi gösterin.
kaynak
8 Temmuz 2012 Pazar
Twitter ı amacı dışında kullanmak RT dilenciliği ve holiganizm
Bu tablo yüzünden twitter kan kaybediyor, üç büyüklerin TT savaşları onlarca hesabın RT dilenciliği ve TT listesindeki abuk subuk detaylar twitterdan soğutuyor.
amaçsızların çoğunlukta olduğu cok abartılan sosyal paylaşım sitesidir.
günlerdir hayatinda futbol disinda elle tutulur baska hic bir fikri olmayan ıspanak beyinlilerin kavgası dönüyor. ya da mal mal twitter anketi dolduranlar #benolsam #bencemutluluk #sevgilidediğin gibi bilimum sacma klişe muhabbetler. "#benceask endoplazmik bir sevişki sonucu ortaya çıkan hedesinin hödösüdür" gibi sırf caka satmak adına abuk sabuk beyanlarda bulunanlar. reyting için ünlülere ayar vermeye calışıp rt icin yalvaranlar.
amaçsızların çoğunlukta olduğu cok abartılan sosyal paylaşım sitesidir.
günlerdir hayatinda futbol disinda elle tutulur baska hic bir fikri olmayan ıspanak beyinlilerin kavgası dönüyor. ya da mal mal twitter anketi dolduranlar #benolsam #bencemutluluk #sevgilidediğin gibi bilimum sacma klişe muhabbetler. "#benceask endoplazmik bir sevişki sonucu ortaya çıkan hedesinin hödösüdür" gibi sırf caka satmak adına abuk sabuk beyanlarda bulunanlar. reyting için ünlülere ayar vermeye calışıp rt icin yalvaranlar.
6 Temmuz 2012 Cuma
Facebook Internet Explorer 9 ile Çok Daha İyi
Internet Explorer 9, hem temiz ve sade arayüzü ile en sevdiğiniz web sitelerinin içeriklerini ön plana çıkarıyor, hem de gelişmiş güvenlik özellikleri sayesinde web’de kişisel bilgilerinizin gizliliğini ve bilgisayarınızın güvenliğini koruyor. Windows 7 için özel olarak geliştirilmiş olan IE9’un bir diğer avantajı da, tek tıkla ulaşabilmeniz için sık kullandığınız siteleri PC’nizin görev çubuğuna taşıması.
Internet Explorer 9’un site sabitleme özelliğinden faydalanmak için tek yapmanız gereken, sabitlemek istediğiniz site açıkken adres çubuğunda yer alan site logosunu ya da açık olan sekmeyi Windows 7 görev çubuğuna sürüklemek. Bunu yaptığınızda siteyi, öncesinde tarayıcıyı bile açmaya gerek kalmadan, tek tıkla erişilebilecek şekilde masaüstünüze taşımış oluyorsunuz.
Internet Explorer 9’un sabitleme özelliği sayesinde, Facebook’u da çok daha etkin şekilde kullanmanız mümkün. Internet Explorer’ın Facebook’a özel sıçrama listesi sayesinde hem tarayıcınızı bile açmadan Facebook’un farklı bölümlerine anında tek tıkla ulaşabiliyor, hem de Facebook’taki yeni bildirimlerinizden anında haberdar olabiliyorsunuz. Internet Explorer 9’un Facebook sabitleme özelliğinden faydalanabilmek için, IE9 adres çubuğundaki Facebook ikonunu veya Facebook sekmesini tutup Windows 7 görev çubuğuna sürüklemeniz ve buraya bırakmanız yeterli.
Hemen Internet Explorer 9'u yükleyip ayrıcalıklarını yaşamak için tıklayın!
Bir bumads advertorial içeriğidir.
Internet Explorer 9’un site sabitleme özelliğinden faydalanmak için tek yapmanız gereken, sabitlemek istediğiniz site açıkken adres çubuğunda yer alan site logosunu ya da açık olan sekmeyi Windows 7 görev çubuğuna sürüklemek. Bunu yaptığınızda siteyi, öncesinde tarayıcıyı bile açmaya gerek kalmadan, tek tıkla erişilebilecek şekilde masaüstünüze taşımış oluyorsunuz.
Internet Explorer 9’un sabitleme özelliği sayesinde, Facebook’u da çok daha etkin şekilde kullanmanız mümkün. Internet Explorer’ın Facebook’a özel sıçrama listesi sayesinde hem tarayıcınızı bile açmadan Facebook’un farklı bölümlerine anında tek tıkla ulaşabiliyor, hem de Facebook’taki yeni bildirimlerinizden anında haberdar olabiliyorsunuz. Internet Explorer 9’un Facebook sabitleme özelliğinden faydalanabilmek için, IE9 adres çubuğundaki Facebook ikonunu veya Facebook sekmesini tutup Windows 7 görev çubuğuna sürüklemeniz ve buraya bırakmanız yeterli.
Hemen Internet Explorer 9'u yükleyip ayrıcalıklarını yaşamak için tıklayın!
Bir bumads advertorial içeriğidir.
Sosyal Medya Erol Köse’nin Twitter’da Takipçi Satın Aldığı İddiaları ile Çalkalanıyor
Erol köse twitter’a geldiği günden beri adından söz ettirmeye devam ediyor.
twitter’da ünlüler ile ilgili yaptığı iddilar, mahkemelik olduğu davalar derken, Erol Köse gündemi sıkça işgal etmeyi sürdürüyor. Davalık Bazı tweetlerini ışık hızıyla silen Erol Köse bu kez başka bir iddia ile gündemde.
Twitter’da bir kaç ay önce 200 bin civarı takipçisi olan Erol Köse’nin birden 1 milyon 400 bin takipçiye fırlaması bazı iddiları da beraberinde getiriyor, aşağıda izleyeceğiniz video 14 haziran’da kaydedilmiş ve o zaman takipçi sayısı 1 milyon civarı sadece 2 haftada 400 bin takipçiye artmış olması bile başlı başına muamma. Diğer ünlüleri yumurta takipçisi olmakla suçlayan Erol Köse’nin bu iddilar hakkında ne açıklama yapacağı merak ediliyor.
Biz de bir araştırma yaptık ve ilginç sonuçlara ulaştık, yaklaşık 1000-1500 takipçi geriye gittiğinizde Erol Köse’nin onbinlerce yabancı takipçisi olduğunu görüyorsunuz ve bu yabancı takipçilerin genellikle takip edeni “0″ takipçisi 12 olduğunu görüyorsunuz, yani satılmak üzere fake profiller açılmış hesapların bir aktivitesi yok. Uzak doğu profilleri ise çoğunlukta.
ekran görüntülerini ve sosyal medyadaki bazı yorumları burada paylaşıyoruz,
Erol Köse‘den gelen açıklama da burada yayınlanacaktır.
İşte Youtube yorum ve video
Erol Köse’nin 1 günde takipçi sayısının 3 katlanıp, 1 Milyonu bulması üzerine takipçilerini bir incelemek istedim. Bütün takipçilerin sahte olduğu kısa bir sürede anlaşılıyor.
Video’da dikkat edecek olursanız tüm hesapların yeni açıldığı ve hepsinin belli kişileri takip ettiği gözüküyor. Genelde de ilk takip ettikleri kişi Erol Köse olmuş.
Bunun dışında sabit olarak takip ettikleri hesaplar var Elle ‘A’, Empolyee Trackling, Andrew Ginsburg gibi.
Erol Bey baya para basmış takipçiler için.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)